ezanemmindegy blog, blogger - internetes napló

terá(pia)

  életkép(telenség)ek

Naptár 2006. Július 13.
« JúniusAugusztus »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
< 2005 2006. Július 2007 >
A blogon Keresés
Időjárás
időjárás
Vicc
Találós kérdés :
- Mi az: LÓ-val kezdődik, a közepe FA, a vége SZ ?
- Omnibusz.
Blog
.
Utolsó bejegyzés: 2006.07.13. 17:53
Megtekintve: 5955
Komment (hozzászólás): 2
Blog TOP 20
1. Professional pro Blog 1568674
2. Playboys Blog 808459
3. Kárpátia Blog 365722
4. Balázs Pali Blog 260244
5. Kakashi Blog 242169
6. Márti Blog 232591
7. Ismerős Arcok Blog 199047
8. Krinya Blog 193940
9. Ossián Blog 193772
10. Bon Jovi Blog 179377
11. Edda Művek Blog 171790
12. Pokémon Go Blog 157342
13. Republic együttes Blog 154141
14. Leona Blog 140648
15. Szabó Dávid Blog 133312
16. Bikini együttes Blog 128647
17. Chrys Blog 118842
18. Kenny Blog 104527
19. kinga Blog 93254
20. Hello Blog 88021
 2006. Július 13. 17:53  .
Megtekintve 5955 .

.

Olyan filmet láttam...
Amerikai giccsparádészerű valami, komédiának-románcnak van feltüntetve az ismertetőben, és mégis...
Egy fiú meg egy lány kapcsolatáról szól (minő meglepetés :)), csak a fiú homokos - tanító egy alapítványi elitsuliban (és épp most hagyta el a kedvese), a lány (szociális munkás, de bazi gazdag és híres rokonai vannak) meg egy olyan hapsival alkot egy párt, akit nem bír elviselni... A fiú odaköltözik a lány kiadó szobájába, és hónapok telnek el.
A lány, hogy kirángassa a fiút a szerelme árulása miatti letargiából, elviszi táncórákra, együtt tévéznek, sokat beszélgetnek... valami nagyon mély, nagyon emberi szeretet-kötelék alakul ki közöttük.
Aztán a lány terhes lesz a kiálhatatlan pasijától... Úgy dönt, megtartja a babát, de nem kíván együtt maradni az apukájával.
És eszébe jut a tuti megoldás: megkéri a homokos srácot, hogy neveljék fel együtt a picit. (Persze az is motiválja, hogy a fiúnak a gimiben lánnyal volt szerelmi és szexuális kapcsolata. Szóval nem nehéz kitalálni senkinek sem, hogy a lányban milyen hátsó gondolatok és kívánságok játszódnak le.)
A fiú először kiakad az ötleten, de később meggondolja magát, és végül igent mond. Szinte tökéletes az idill, a fiú és a lány kézenfogva járkál babakelengyét vásárolni, úgyanúgy mindent tökéletes harmóniában együtt csinálnak, mint korábban. És egyszer... az ágyon fekszenek, beszélgetnek, és az alkalom hatására a lány elkezdi csókolgatni a fiút. Mindketten régen nem szexeltek, kezdenek felhevülni, amikor megszólal a telefon. (Jó a dramaturgia :D) A srác expasija az, aki mély bocsánatkérések közepette elhívja, hogy menjen vele egy vidéki konferenciára.
A fiú igent mond.
Ott aztán nagyon hamar rájön, hogy semmit sem jelent neki az ex. Itt akár jöhetne is a hepi-end (csak ne elém üljön, hö-hö), de persze nem ez fog történni.
Hősünk megismerkedik egy színészjelölt fiatalemberrel, aki a konferencia egy másik résztvevőjének a kísérője (szintén két pasi, de mint később kiderül, ők sem szexelnek, ellenben tiszteletben-szeretetben élnek együtt).
Innen jönnek a komoly bonyodalmak: a szerelmesek hogyan intézzék úgy, hogy ne veszítsék el a számukra kedves másik embert, a fiú a lányt, a színészpalánta pedig idős barátját.
Itt döbbentem meg, hogy nem valami amerikai maszlagot kaptam, ugyanis teljesen hiteles, pszichológiai és logikai szempontból tökéletesen árnyalt jelenetek következnek.
Természetesen az idős barát egyből rájön, mi az ábra, de annyira szereti színészkét, hogy nem tesz semmit.
A lány kicsit hisztizik, olyan, mint egy igazi házsártos feleség, de nem tudja pontosan, mi is történik. Vagy csak inkább nem akarja tudomásul venni. Ők négyen összejárnak, majd a hálaadási vacsin az öreg szembesíti a lányt a tényekkel (közben a fiúk elmentek sétálni, és épp azon vitatkoznak, hogy végre közöljék-e az igazságot, avagy inkább még mindig nem).
Itt is egy gyönyörű jelenet van, amikor az öreg indulni akar, de színészke nyel egyet, és aszondja, ő inkább még maradna, majd amikor jön a kérdés, hogy jó, de mikor ér majd haza, csak a mély hallgatás és a zavart szemlesütés a válasz. Az öreg meg megtörten feláll és elmegy...
A lány meg nekiáll egyedül mosogatni, közben nyalogatja a sebeit...
Éjszaka nem alszik, és mikor a fiú kimegy a konyhába, hogy jégkrémet vigyen a kedvesének, végképp kiakad. A fiú fejéhez vágja, hogy ő döntött úgy korábban, hogy együtt nevelik fel a gyereket, és ha korábban őt választotta, akkor ki kéne tartania mellette. Itt parázs vita, majd snitt.
Következő jelenet: a fiú testvérének esküvőjén vannak, látszatra egy tökéletes, gyermekáldás előtt álló párként. A fiú köszöntőjében azt mondja: a legjobb barátjától, Nancytől (gy.k. így hívják a lányt) hallotta a párkapcsolat lényegét legjobban kifejező mondatot: válassz ki egy embert és tarts ki mellette életed végéig. Persze mindenki odáig van meg vissza, a nők elájulnak, hogy őket sosem nevezné a férjük a legjobb barátuknak, stb.
Aztán ugye táncikálnak (ahogy az egy esküvőn lenni szokott), és természetesen hőseink a parkett ördögei (hisz korábban hónapokig jártak táncórákra). Ismét az irigy tekintetek, micsoda páros, micsoda összhang. És valóban nagyon szépek...
Aztán a lány kirohan...
És itt jön az a jelenet, amitől teljesen paff lettem. Hiszen látszólag már rendeződtek a dolgok...
És a lány könnyes szemekkel elmondja, hogy rájött, igenis van értelme az esküvőnek, és szeretné, ha fiú elvenné és mindenben egy pár lehetnének, és nem akarja látni, valójában milyen is a fiú. (Valami fantasztikusan játsza Jennifer Anniston az igazán szerelmes, de a dolgokat már tisztán látó nőt.) És látszik, hogy annyira szereti, de felajánlja neki a kiutat, amikor megkérdezi: és Te mit szeretnél. A válasz: Pault (a színészkét). (Ez ismét katartikus tőmondat volt, mert közben végig ott volt fiú arcán, hogy nagyon szeretlek, Te vagy a legjobb barátom, nem akarlak elveszíteni, de nem tehetem meg kettőnkkel, hogy most ne legyek őszinte...)
Aztán a lány megszül, és megkéri a fiút, hogy költözzön ki a lakásból, mire kiengedik a kórházból.
Tulajdonképpen eddig van értelme a filmnek, mert a vége az valóban rózsaszín cukorhab lett, de azért elmesélem.
Évek telnek el, majd köv. jelenet: a fiú a suli igazgatója lett, ahol épp a szokásos évi iskolai előadás zajlik a lány kislányának főszereplésével. A nézőtéren ott ül mindenki: a kislány igazi apukája (aki sosem került ki végleg a képből, mert a lány megígérte neki, hogy részt kap a gyerekük életéből), a színészke, most már mint a fiú párja, de mellette ott ül az öreg is (akiről a beszélgetésekből kiderül, hogy a család tagjaként van számontartva), és persze ott a lány, és nem egyedül, hanem a film közepe táján egy epizódnyi részre feltűnő kedves rendőrrel, aki időközben a kedvese lett.
Szóval senki sem lett depressziós, senkiben sem törtek fel a szuicid hajlamok, mindenki boldogan él, amíg...
Ehhh... végül is a hülye nézőnek jobb ez a befejezés...
Na, csak annyit akartam mondani, hogy én hihetetlenül emberi és jól megírt-eljátszott jeleneteket láttam ebben a moziban, mint nagyon ritkán, pláne amerikai filmben. Hátborzongató volt...
Meg egyben tanulságos is, hogyan kell szeretni a másikat...

Megosztás

1. zsmaci írta ...   zsmacikukacfreemail.hu 
Igaza van Pere-nek!! Nekem hánysz szemre, hogy ritkán írok és Te??? Puszi: Zsu
2. pere írta ...    
hallóóóó már 24.-e van!!!
Óra
Az én Profilom
név Név
Születés
email
MSN MSN
ICQ
ICQ
yahoo Yahoo
film
Film
zene Zene
könyv Könyv
Nap mondása
A látás és megértés öröme a természet legnagyszerűbb ajándéka.
/Albert Einstein/
Admin
Belépés
Legyen saját blogod !
Regisztráció
Jelenleg 274 Regisztrált Blog
Keresők
Reklám-Csere Kereső
Google
Blog Partner
Álom Rendezvényszervezés
HQ Web
Reklám-Csere
Randi START
Server Data Hosting
Webcim.info
Videók TOP


életkép(telenség)ek
ezanemmindegy rss ezanemmindegy sitemap ezanemmindegy auto ping blogpipe
Buy Websites For Sale - Sell Domains

webcim.info Google Backlinks - SEO
Minden jog fenntartva - MIDNI 2005-2018 - internetes napló - blogger (problog)
professional pro blog - online free blogger - internetes napló - weblog - blogírás - video
egy épp kapcsolatáról el tanító krinya min blog elitsuliban csak blogger lány fiú hagyta szól homokos kedvese meglepetés alapítványi ezanemmindegy

Betöltési Idő : 0,060133 sec. Oldalletöltés :193941
pagepeeker