ezanemmindegy blog, blogger - internetes napló

terá(pia)

  életkép(telenség)ek

Naptár 2007. Július 19.
« JúniusAugusztus »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
< 2006 2007. Július 2008 >
A blogon Keresés
Időjárás
időjárás
Vicc
Hogy köszönnek el egymástól a mobilozó jedik ?
- A térerő legyen veled.
Blog
Miért pont búzasör
Utolsó bejegyzés: 2007.07.19. 12:57
Megtekintve: 92074
Komment (hozzászólás): 0
Blog TOP 20
1. Professional pro Blog 1547902
2. Playboys Blog 794873
3. Kárpátia Blog 317558
4. Balázs Pali Blog 238504
5. Márti Blog 218140
6. Kakashi Blog 205660
7. Ismerős Arcok Blog 174311
8. Krinya Blog 171655
9. Bon Jovi Blog 167316
10. Ossián Blog 154516
11. Edda Művek Blog 140956
12. Pokémon Go Blog 131017
13. Szabó Dávid Blog 125916
14. Leona Blog 123031
15. Republic együttes Blog 117403
16. Chrys Blog 102893
17. Bikini együttes Blog 102392
18. Kenny Blog 90639
19. kinga Blog 80171
20. Hello Blog 75777
 2007. Július 19. 12:57  Miért pont búzasör
Megtekintve 92074 .

Miért pont búzasör

Elnézést a szubjektivitásért, de elsősorban azért, mert én szeretem. Nem fogok rátérni a történetére, se a készítésének részleteire, egyrészt azért , mert nem értek hozzá, másrészt pedig azt bárhol megtalálhatod (pl. itt: http://www.foltnet.hu/cybeersite/buzasor.htm).

Másodsorban azért, mert a múlt szombati sörözésnél már szereztem neki néhány rajongót, és gondoltam, ha ez ennyire könnyen megy, akkor megpróbálom folytatni a hívek toborzását, hátha valamelyik sörgyár megjutalmaz lelkes PR tevékenységemért. :-P

Az úgy történt, hogy bár a Szlovák sörözőben ültük körül az asztalt, és e helyen ugye mi más lett volna csapolva, mint jóféle Zlaty Bazant (Aranyfácán), én voltam oly bátor és a nagy melegre való tekintettel kitartottam (egyik) kedvenc sörféleségemnél, a Weissbiernél (névmagyarázat: lásd a fenti linkben). Bár csak üveges változatban volt, de arról legalább tudjuk, hogy nem kontárkodnak bele... Nem is bántam meg, hamarosan elém került (a neki dukáló búzasörös korsóban) a csodálatos, gyöngyözően habzó, ízléses (bár sajnálatosan kicsike-vékonyka) citromkarikával díszített szűretlen Edelweissom (http://www.edelweiss.hu). Az este folyamán elfogyasztottam még ebből a nedűből két további egységet, és valószínűleg ezt olyan roppant élvezettel az arcomon tehettem, hogy sikerült két delikvenst megfertőznöm. Pedig először furcsán nézték, amikor a dekorációs citromkarikát kímélet nélkül belefacsartam a sörbe (kicsi ment csak a körülöttem ülőkre, bocska, az ilyesmi előfordulhat, pláne velem :-o), de amikor megszagoltattam velük az eredményt, akkor az orruk azt mondta, ez már döfi. Aztán amikor látták, hogy a második korsó után is mély áhítattal kortyolgatok, nem bírtak magukkal, és a következő körben ők is azt rendeltek (innentől kezdve már a távolabb elhelyezkedő asztaltársaság-tagok is törölgethették az arcukat, hiába, három ember más messzebbre facsar :-D). És ami a lényeg: az első kóstolás után (de a korsó "kivégeztével" is) határozottan egyetértettek a véleményemmel: ez bizony finom, a szó legmélyebb értelmében (nem "elég jó", "elmegy", "megiható", "egynek nem rossz", hanem "isteni", "fantasztikus", "kérekmégsokat" :-), természetesen ez utóbbi megjegyzések a megfelelő hangszínnel, mélyről jövő sóhajtások kíséretében értendőek :-o).

Ha valaki közületek, kedves Olvasók, még szintén abban a (szerintem tarthatatlan :-D) állapotban leledzik, hogy még nem próbálta ki az élvezeteknek ezt a csúcskategóriás változatát, javaslom, használja a következő útmutatót:
Nagy melegben a városban (vagy nyaralóhelyen) egy hosszabb séta után keress egy szimpatikus vendéglátóipari becsületsüllyesztő egységet, természetesen lehetőleg jobbfélét, amelyikről ránézésre feltételezheted, hogy rendelkezik a búzasör fogyasztásához szükséges kellékekkel. (Nem kell valami sok csillagos helyre gondolni, manapság már egy önmagára valamit is adó közepes kocsmában kapható búzasör, általában üveges Edelweisst szoktak ilyen helyeken 5-600 forintért kínálni.) Ha sikerrel jártál, akkor dőlj hátra a székeden, gondold végig gyorsan a mögötted álló napi fáradalmakat, majd nézz magad elé az asztalra, ahol a következőket kell látnod: búzasörös üveg teli állapotában, búzasörös korsó tisztán és üresen, egy kistányérra odakészített citromcikk (nem hajszálvékony karika, hanem akár egy teljes negyed) és a rizsestálka. (Innen az én egyéni változatom következik, ahány helyen olvasol erről, annyi változatot fogsz találni.)
Az üveget enyhe csuklómozdulattal megdöntve, nagyon óvatosan, lassan töltsd át a tartalmát a korsóba. Vigyázz, mert sokkal jobban habzik az egyéb fehér söröknél (a barnáról már nem is beszélve)! Amikor már csak 1-2 ujjnyi van az üvegben, tarts egy kis pihenőt, várd meg, míg a korsóban keletkezett hab lecsendesedik. Ha ez megvan, akkor körkörös mozdulattal rázd össze az üvegben a folyadékot, és egy lendületes mozdulattal zuttyintsd át a korsóba a maradékot (nehogy kifröccsenjen, minden cseppjéért kár!). Erre akkor van szükség, ha (igazi ínyencként) szűretlen búzasört rendeltél (és miért is tettél volna másként?!), és nem szeretnéd, hogy a rost és egyéb nyalánkságok az üvegben maradjanak (pocakban a helyük!). Miután ezen túl vagy, facsarj a citromgerezdből némi levet a sörödbe (ízlésed függvényében aszerint, mennyire kedveled a fanyarkás mellékízeket - én a kihozható maximumot szoktam), majd a citromgerezd szélét mártsd bele a rizsestálkába (figyelj rá, hogy 3-5 szemnél ne tapadjon hozzá több rizs, mert különben annyi hab fog képződni, hogy kifut a korsóból), és kecses mozdulattal dobd bele a sörbe. Pár másodpercig gyönyörködj a gyöngyöző habzásban, után nyugodt szívvel kóstold meg e remekművet. Hé, az első korty(ok) után illik elégedetten felsóhajtani! :-)))

Természetesen a hozzávalókat otthonra is beszerezheted (olcsóbban is fogsz kijönni, mivel a feljebb emlegettet márka boltban 250-300 forint körüli áron kapható), és akkor az élményt tovább fokozhatod az általad választott zenei aláfestés alkalmazásával (valami színvonalas, de "könnyen emészthető"-t ajánlok, a búzasör nem passzol igazán tartalmas műfajokhoz).
Mindenkinek sok sikert a búzasör kipróbálásához, aki megteszi, legyen olyan kedves és jelezzen vissza, kíváncsi vagyok a véleményekre. Egészségetekre! :-)))
Megosztás

Nincsenek hozzászólások!
Óra
Az én Profilom
név Név
Születés
email
MSN MSN
ICQ
ICQ
yahoo Yahoo
film
Film
zene Zene
könyv Könyv
Nap mondása
"A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik."
/Albert Einstein/
Admin
Belépés
Legyen saját blogod !
Regisztráció
Jelenleg 274 Regisztrált Blog
Keresők
Reklám-Csere Kereső
Google
Blog Partner
Álom Rendezvényszervezés
HQ Web
Reklám-Csere
Randi START
Server Data Hosting
Webcim.info
Videók TOP


életkép(telenség)ek
ezanemmindegy rss ezanemmindegy sitemap ezanemmindegy auto ping blogpipe
Buy Websites For Sale - Sell Domains

webcim.info Google Backlinks - SEO
Minden jog fenntartva - MIDNI 2005-2018 - internetes napló - blogger (problog)
professional pro blog - online free blogger - internetes napló - weblog - blogírás - video
ezanemmindegy nem bárhol buzasor azért másodsorban cybeersite hozzá hu pedig htm pl blogger mert másrészt megtalálhatod itt http blog azt

Betöltési Idő : 0,045839 sec. Oldalletöltés :171656
pagepeeker