NULL Miért pont búzasör - Krinya blog - blogger 2007.07.19.
ezanemmindegy blog, blogger - internetes napló

terá(pia)

  életkép(telenség)ek

Naptár 2007. Július 19.
« JúniusAugusztus »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
< 2006 2007. Július 2008 >
A blogon Keresés
Időjárás
időjárás
Vicc
Mit kell adni egy nőnek, aki már mindent megkapott az élettől ?
- Penicilint...
Blog
Miért pont búzasör
Utolsó bejegyzés: 2007.07.19. 12:57
Megtekintve: 179126
Komment (hozzászólás): 0
Blog TOP 20
1. Professional pro Blog 2180843
2. Playboys Blog 912089
3. Kárpátia Blog 561938
4. Balázs Pali Blog 422840
5. Kakashi Blog 401184
6. Edda Művek Blog 366867
7. Márti Blog 353192
8. Ossián Blog 353129
9. Ismerős Arcok Blog 348903
10. Republic együttes Blog 346353
11. Krinya Blog 325672
12. Pokémon Go Blog 321981
13. Bikini együttes Blog 311812
14. Bon Jovi Blog 302728
15. Leona Blog 268034
16. Chrys Blog 257262
17. Kormorán együttes Blog 244649
18. Szabó Dávid Blog 225394
19. Kenny Blog 221415
20. kowa Blog 194194
 2007. Július 19. 12:57  Miért pont búzasör
Megtekintve 179126 .

Elnézést a szubjektivitásért, de elsősorban azért, mert én szeretem. Nem fogok rátérni a történetére, se a készítésének részleteire, egyrészt azért , mert nem értek hozzá, másrészt pedig azt bárhol megtalálhatod (pl. itt: http://www.foltnet.hu/cybeersite/buzasor.htm). Másodsorban azért, mert a múlt szombati sörözésnél már szereztem neki néhány rajongót, és gondoltam, ha ez ennyire könnyen megy, akkor megpróbálom folytatni a hívek toborzását, hátha valamelyik sörgyár megjutalmaz lelkes PR tevékenységemért. :-P Az úgy történt, hogy bár a Szlovák sörözőben ültük körül az asztalt, és e helyen ugye mi más lett volna csapolva, mint jóféle Zlaty Bazant (Aranyfácán), én voltam oly bátor és a nagy melegre való tekintettel kitartottam (egyik) kedvenc sörféleségemnél, a Weissbiernél (névmagyarázat: lásd a fenti linkben). Bár csak üveges változatban volt, de arról legalább tudjuk, hogy nem kontárkodnak bele... Nem is bántam meg, hamarosan elém került (a neki dukáló búzasörös korsóban) a csodálatos, gyöngyözően habzó, ízléses (bár sajnálatosan kicsike-vékonyka) citromkarikával díszített szűretlen Edelweissom (http://www.edelweiss.hu). Az este folyamán elfogyasztottam még ebből a nedűből két további egységet, és valószínűleg ezt olyan roppant élvezettel az arcomon tehettem, hogy sikerült két delikvenst megfertőznöm. Pedig először furcsán nézték, amikor a dekorációs citromkarikát kímélet nélkül belefacsartam a sörbe (kicsi ment csak a körülöttem ülőkre, bocska, az ilyesmi előfordulhat, pláne velem :-o), de amikor megszagoltattam velük az eredményt, akkor az orruk azt mondta, ez már döfi. Aztán amikor látták, hogy a második korsó után is mély áhítattal kortyolgatok, nem bírtak magukkal, és a következő körben ők is azt rendeltek (innentől kezdve már a távolabb elhelyezkedő asztaltársaság-tagok is törölgethették az arcukat, hiába, három ember más messzebbre facsar :-D). És ami a lényeg: az első kóstolás után (de a korsó \"kivégeztével\" is) határozottan egyetértettek a véleményemmel: ez bizony finom, a szó legmélyebb értelmében (nem \"elég jó\", \"elmegy\", \"megiható\", \"egynek nem rossz\", hanem \"isteni\", \"fantasztikus\", \"kérekmégsokat\" :-), természetesen ez utóbbi megjegyzések a megfelelő hangszínnel, mélyről jövő sóhajtások kíséretében értendőek :-o). Ha valaki közületek, kedves Olvasók, még szintén abban a (szerintem tarthatatlan :-D) állapotban leledzik, hogy még nem próbálta ki az élvezeteknek ezt a csúcskategóriás változatát, javaslom, használja a következő útmutatót: Nagy melegben a városban (vagy nyaralóhelyen) egy hosszabb séta után keress egy szimpatikus vendéglátóipari becsületsüllyesztő egységet, természetesen lehetőleg jobbfélét, amelyikről ránézésre feltételezheted, hogy rendelkezik a búzasör fogyasztásához szükséges kellékekkel. (Nem kell valami sok csillagos helyre gondolni, manapság már egy önmagára valamit is adó közepes kocsmában kapható búzasör, általában üveges Edelweisst szoktak ilyen helyeken 5-600 forintért kínálni.) Ha sikerrel jártál, akkor dőlj hátra a székeden, gondold végig gyorsan a mögötted álló napi fáradalmakat, majd nézz magad elé az asztalra, ahol a következőket kell látnod: búzasörös üveg teli állapotában, búzasörös korsó tisztán és üresen, egy kistányérra odakészített citromcikk (nem hajszálvékony karika, hanem akár egy teljes negyed) és a rizsestálka. (Innen az én egyéni változatom következik, ahány helyen olvasol erről, annyi változatot fogsz találni.) Az üveget enyhe csuklómozdulattal megdöntve, nagyon óvatosan, lassan töltsd át a tartalmát a korsóba. Vigyázz, mert sokkal jobban habzik az egyéb fehér söröknél (a barnáról már nem is beszélve)! Amikor már csak 1-2 ujjnyi van az üvegben, tarts egy kis pihenőt, várd meg, míg a korsóban keletkezett hab lecsendesedik. Ha ez megvan, akkor körkörös mozdulattal rázd össze az üvegben a folyadékot, és egy lendületes mozdulattal zuttyintsd át a korsóba a maradékot (nehogy kifröccsenjen, minden cseppjéért kár!). Erre akkor van szükség, ha (igazi ínyencként) szűretlen búzasört rendeltél (és miért is tettél volna másként?!), és nem szeretnéd, hogy a rost és egyéb nyalánkságok az üvegben maradjanak (pocakban a helyük!). Miután ezen túl vagy, facsarj a citromgerezdből némi levet a sörödbe (ízlésed függvényében aszerint, mennyire kedveled a fanyarkás mellékízeket - én a kihozható maximumot szoktam), majd a citromgerezd szélét mártsd bele a rizsestálkába (figyelj rá, hogy 3-5 szemnél ne tapadjon hozzá több rizs, mert különben annyi hab fog képződni, hogy kifut a korsóból), és kecses mozdulattal dobd bele a sörbe. Pár másodpercig gyönyörködj a gyöngyöző habzásban, után nyugodt szívvel kóstold meg e remekművet. Hé, az első korty(ok) után illik elégedetten felsóhajtani! :-))) Természetesen a hozzávalókat otthonra is beszerezheted (olcsóbban is fogsz kijönni, mivel a feljebb emlegettet márka boltban 250-300 forint körüli áron kapható), és akkor az élményt tovább fokozhatod az általad választott zenei aláfestés alkalmazásával (valami színvonalas, de \"könnyen emészthető\"-t ajánlok, a búzasör nem passzol igazán tartalmas műfajokhoz). Mindenkinek sok sikert a búzasör kipróbálásához, aki megteszi, legyen olyan kedves és jelezzen vissza, kíváncsi vagyok a véleményekre. Egészségetekre! :-)))
Megosztás

Nincsenek hozzászólások!
Óra
Az én Profilom
név Név
Születés
email
MSN MSN
ICQ
ICQ
yahoo Yahoo
film
Film
zene Zene
könyv Könyv
Nap mondása
"Az optimista minden vészhelyzetben lehetőséget lát - a pesszimista veszélyt lát minden lehetőségben."
\Winston Churchill\
Admin
Belépés
Legyen saját blogod !
Regisztráció
Jelenleg 274 Regisztrált Blog
Keresők
Reklám-Csere Kereső
Google
Blog Partner
Álom Rendezvényszervezés
HQ Web
Reklám-Csere
Randi START
Server Data Hosting
Webcim.info
Videók TOP


életkép(telenség)ek
ezanemmindegy rss ezanemmindegy sitemap ezanemmindegy auto ping blogpipe
Buy Websites For Sale - Sell Domains

webcim.info Google Backlinks - SEO Videók TOP
Minden jog fenntartva - MIDNI 2005-2022 - internetes napló - blogger (problog)
professional pro blog - online free blogger - internetes napló - weblog - blogírás - video
blogger blog ezanemmindegy miért pont búzasör telenség krinya életkép ek

Betöltési Idő : 0,019751 sec. Oldalletöltés :325673
pagepeeker